Lúpež, smrteľná dopravná nehoda

16.02.2005 Celý región

Lúpež:\r\nPrešovský vyšetrovateľ PZ od včera vyšetruje lúpežné prepadnutie 20-ročného Prešovčana a začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin lúpeže formou...
Lúpež:
Prešovský vyšetrovateľ PZ od včera vyšetruje lúpežné prepadnutie 20-ročného Prešovčana a začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin lúpeže formou spolupáchateľstva. Včera o 20.20 hod. oznámil hliadke OO PZ Prešov – sever poškodený muž, že toho istého dňa o 20.00 hod. pred vchodom do Odborového domu kultúry na Námestí mieru v Prešove ho zozadu napadli 6 neznámi páchatelia, bili ho päsťami a kopali po celom tele, pričom mu vytrhli z ľavého ucha náušnicu a z vrecka mu ukradli mobilný telefón a finančnú hotovosť 200, - Sk, čím mu spôsobili škodu 3 200, - Sk.

Poškodený pri útoku utrpel zlomeninu nosových kostí s doposiaľ neurčenou dobou liečenia a PN. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin lúpeže formou spolupáchateľstva podľa § 9 ods. 2 k § 234 ods. 1 Tr. zákona.

Dopravná nehoda so smrteľným následkom:
Včera o 13.00 hod. došlo na ceste číslo I/18 v úseku medzi mestom Levoča a obcou Spišský Hrhov, okr. Levoča, k dopravnej nehode medzi osobným mot. vozidlom ŠKODA FELICIA, ktoré viedla 35 ročná vodička z Tvrdošína, medzi ťahačom VOLVO FM 124, s návesom , ktoré viedol 45-ročný vodič zo Spišskej Novej Vsi a medzi osobným mot. voz. CITROEN C8, ktoré viedol 41-ročný vodič zo Svidníka.
K dopravnej nehode došlo tak, že vodička jazdiaca na Škode Felícia smerom na Spišský Hrhov v pravotočivej zákrute na zľadovatelej vozovke prešla do protismeru, kde narazila do oprotiidúceho nákladného mot. vozidla prívesom, ktoré po náraze prešlo do protismeru a čelne sa zrazilo s oprotiidúcim CITROENOM . To tlačené nákladným vozidlom následne prerazilo zvodidlá a zišlo do priekopy, kde bolo zavalené týmto nákladným vozidlom a jeho nákladom. Pri nehode utrpel vodič Citroenu mnohopočetné vnútorné poranenia, ktorým na mieste podľahol.
Vodička Felície zranenia s dobou liečenia a PN 4 týždne.
Škoda na CITROENE je 500 000, - Sk, na FELICII 100 000, - Sk a na nákladnom mot. voz. 500 000, - Sk.
Vykonanou dychovou skúškou u vodičky a vodiča Volva nebolo zistené požitie alkoholických nápojov. Telo nebohého bolo prevezené do NsP v Poprade, kde bude vykonaná pitva a odobratá krv na zistenie prítomnosti alkoholu.
Vozidlá CITROEN a ŠKODA FELICIA boli zaistené pre účely znaleckého skúmania.
Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin ublíženia na zdraví s následkom smrti . Príčina a miera zavinenia je predmetom policajného vyšetrovania.
Dopravnú nehodu vyšetruje ÚJKP OR PZ v Poprade, pracovisko Levoča.
 

Vyberte región

mark